Įžvalgos
Lietuva
Naujienos
Advokatų kontora, kuri rūpinasi savo klientais
06-22-2021

TRINITI JUREX pradeda dirbti hibridiniu būdu

Nuo šių metų birželio mėnesio TRINITI JUREX pradėjo taikyti hibridinį darbo modelį.

Prisitaikymas prie individualių darbuotojų poreikių

Hibridinio darbo modelis atliepia TRINITI JUREX komandos lūkesčius – darbuotojų apklausa parodė, kad absoliuti dauguma komandos narių pasisako už hibridinį darbą po karantino.

„Mums svarbu, kad kiekvienas komandoje galėtų lanksčiai rinktis, koks darbo modelis jiems geriausiai leistų derinti profesinį bei asmeninį gyvenimą, bei atlieptų jų individualius poreikius“ – sako Vilija Viešūnaitė, TRINITI JUREX vadovaujančioji partnerė. 

Naujos galimybės tvarumo įtvirtinimui

Šis darbo organizavimo modelis taip pat leidžia atsigręžti į tvarumą – plečiantis TRINITI JUREX komandai, užuot ieškojus didesnių patalpų, galima turėti daugiau bendrų erdvių, o tuo pačiu – mažiau biuro eksploatacijos resursų naudojimo. Hibridinis darbas taip pat ženkliai mažina išmetamo CO2 kiekį, nes vykimas į ir iš darbo automobiliu tampa nebe kasdiene būtinybe. 

Bendradarbystės erdvė Palangoje

Atveriant daugiau galimybių profesinio ir asmeninio gyvenimo derinimui, TRINITI JUREX taip pat tapo bendradarbystės erdvės „3O“ arba dar kitaip „Out of Office“ bendruomenės Palangoje dalimi. Šioje erdvėje gali darbuotis bei turėti susitikimus tiek TRINITI JUREX komandos nariai, tiek klientai. 

 class=

 class=

Patarimai organizacijoms svarstančioms apie hibridinį darbą 

Visų pirma – turėkite aiškią vidinę tvarką, kaip organizuojamas hibridinis darbas, kad būtų išvengta tiek žmogiškų nesusipratimų, tiek darbuotojų teisių pažeidimų, pavyzdžiui diskriminuojant tam tikrus darbuotojus dėl šeiminės ar kitokios padėties. 

Antra, svarbu užtikrinti darbo ne biure ne tik fizinį, bet ir kibernetinį saugumą. Šiais laikais kibernetinis saugumas tapo būtina kiekvieno verslo higiena, be kurios neįsivaizduojamas sklandus bei ilgalaikis organizacijos veikimas. 

Trečia, hibridinis darbas neturi niekaip įtakoti atlygio sistemos pakeitimo – labai svarbu nesukurti skirtingų atlygio sistemų ar motyvacinių priemonių dirbantiems biure ar hibridiniu būdu. Galiausiai, kadangi hibridinis darbas lemia kontaktus biure, rekomenduojame pasirūpinti ir fizinio saugumo priemonių diegimu bei tinkamu informavimui apie pareigą laikytis nustatytų saugumo priemonių darbo vietoje.