Įžvalgos
Lietuva
Naujienos
Advokatų kontora, kuri rūpinasi savo klientais
10-14-2020

Susijungusi TRINITI JUREX COVID-19 paveiktoms įmonėms nemokamai įvertins verslo ginčo sėkmę

Advokatų kontoros TRINITI ir JUREX sėkmingai užbaigė susijungimo procesą ir įregistravo veiklą kaip advokatų profesinė bendrija TRINITI JUREX. Kontora pagal praktikuojančių teisininkų skaičių tapo viena didžiausių advokatų kontorų Lietuvoje ir Baltijos šalyse, vienijančia daugiau nei 70 profesionalių teisininkų. TRINITI JUREX tampa didžiausia verslo ginčų kontora Lietuvoje – šioje srityje specializuojasi 23 kontoros advokatai ir advokatų padėjėjai.

„Sėkmingai užbaigėme kontorų susijungimą, tapome vienais didžiausių rinkos žaidėjų, integravome komandas ir išlaikėme aukštą veiklos standartą – ir toliau kalbame klientų kalba, padedame jiems spręsti strateginius verslo uždavinius, dirbame integruotose trijų Baltijos šalių komandose“, – sako Vilija Viešūnaitė, TRINITI JUREX vadovaujančioji partnerė.

Verslo ginčų rizika – išaugusi

Susijungimo proga TRINITI JUREX kviečia COVID-19 pandemijos paveiktas ir su verslo ginčais susidūrusias įmones nemokamai atlikti potencialaus teisinio ginčo naudos ir praradimų analizę pagal pirmąją Lietuvoje kontoros sukurtą „Ginčo sėkmės indekso“ metodiką.

TRINITI JUREX šiemet pristatė „Ginčo sėkmės indeksą“, leidžiantį ekspertiškai įvertinti teisinio ginčo sėkmės tikimybę, bylinėjimosi išlaidas ir kitus galimus praradimus bei rizikas. Ilgametę bylinėjimosi patirtį sukaupę kontoros teisininkai taip pat išanalizuoja ir alternatyvius verslo ginčo spendimo būdus bei priemones.    

„Verslo sėkmė yra mūsų sėkmė. Būtent todėl norime padėti dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos su verslo ginčais susidūrusioms įmonėms, nes tokiu metu teisinių ginčų rizika išauga, o galimybės juos spręsti – sumažėja. Tikimės, kad su mūsų pagalba įmonės galės profesionaliai ir palankiai išeiti iš ginčytinų situacijų, stabilizuoti veiklą ir toliau sėkmingai augti“, – sako Jurgita Judickienė, TRINITI JUREX partnerė, Ginčų ir arbitražo praktikos grupės vadovė.

Pasak jos, gamybos, turizmo, maitinimo, sveikatinimo, aviacijos bei kiti verslai dėl karantino ir sumažėjusios paklausos išgyveno sudėtingą laikotarpį, didelė nežinia įmonių laukia ir artimiausią pusmetį kylant antrajai pandemijos bangai.

„Šiuo metu įmonėms tenka optimizuotis, spręsti veiklos apimčių mažinimo, sutarčių, tiekėjų keitimo, akcininkų nesutarimų, naujų investuotojų paieškos ir kitus klausimus, kurie neretai perauga į ginčus, ypač jei tokie variantai nebuvo iš anksto aptarti sutartyse“, – pastebi J. Judickienė.

Paveikė didelius ir mažesnius

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, į labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių įmonių sąrašą yra įtraukta 35 tūkst. įmonių, tarp jų – ir didelės įmonės.

„COVID-19 paveikė visas įmones, nepriklausomai nuo jų dydžio. Neretai stambios gamyklos, įmonių grupės, turinčios daug akcininkų, griežtas tiekimo, nuomos sutartis, susiduria su sudėtingiausiais ginčais, nes kalbama apie didelius praradimus“, – sako V. Viešūnaitė.  

Advokatų kontora, teikdama konsultacijas, neapsiribos tik Valstybinės mokesčių inspekcijos parengtu sąrašu. Sąraše nesančių įmonių bus prašoma atskirai pagrįsti, kad pandemija paveikė jų verslą ir prisidėjo prie ginčo kilimo.  

TRINITI JUREX planuoja potencialaus teisinio ginčo naudos ir praradimų analizes įmonėms nemokamai atlikti iki kitų metų birželio 30 dienos. Jei pandemija tęsis ir poreikis bus didelis, kontora įvertins galimybę tokias konsultacijas tęsti.

Per mėnesį kontoros specialistai galės atlikti iki penkių nemokamų „Ginčo sėkmės indekso“ vertinimų įmonėms, paveiktoms COVID-19 pandemijos ir dėl to susidūrusioms su verslo ginču. Pirmenybė bus teikiama pirmiau užsiregistravusioms įmonėms, o registracija vykdoma specialioje formoje svetainėje: https://trinitijurex.lt/ginco-sekmes-indeksas/

Susijungę išplėtė kompetencijas 

Advokatų kontoros TRINITI ir JUREX apie planuojamą susijungimą paskelbė rugpjūtį, o spalį pradėjo veiklą kaip viena kontora. TRINITI JUREX Lietuvoje vienija devynis partnerius: Laimoną Judicką, Vytautą Kalmatavičių, Aureliją Rutkauskaitę, Liną Sabaliauską, Agnę Ustinovičienę, Deivį Valiulį, Agnę Varnelienę ir V. Viešūnaitę bei J. Judickienę. Baltijos šalyse TRINITI grupė iš viso vienija aštuoniolika partnerių.

TRINITI JUREX dirbančios praktikos grupės specializuojasi trylikoje verslo teisės sričių: įmonių, darbo, viešųjų pirkimų, transporto ir draudimo, nekilnojamojo turto ir statybų, intelektinės nuosavybės, duomenų apsaugos, energetikos ir infrastruktūros, bankroto ir restruktūrizavimo, ginčų ir arbitražo, baudžiamosios ir administracinės atsakomybės, bankų ir finansų bei mokesčių.   

TRINITI JUREX teisininkai praėjusiais metais pirmieji Lietuvoje pelnė tarptautinį „Managing Intellectual Property Awards“ apdovanojimą už reikšmingiausią metų intelektinės nuosavybės bylą. Kontoros advokatai aštuonerius metus iš eilės tarptautinių teisės žinynų reitinguojami vienais profesionaliausių bylininkų Lietuvoje.

Kontoros teisininkai turi ilgametę darbo su startuoliais patirtį, tarp kurių – ir vienos didžiausių Lietuvos sėkmės istorijų „Oberlo“, „TransferGo“ bei „Droplet Genomics“. Tarp kontoros klientų – Prancūzijos „Idex“ ir „Louis Vuitton“, Vokietijos „Audi“, „Volkswagen“, vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų Baltijos šalyse „Rimi Baltic“, taip pat „British American Tobacco“, „Vilniaus Baldai“, technologijų kompanijos „Global BOD Group“, „Light Conversion“. 

Pradėdama bendrą veiklą visa TRINITI JUREX komanda įsikūrė verslo centre „Plaza 31/1” Vilniaus senamiestyje.